11
Saker som kan förstöra ens vardag.
Den här listan handlar om små saker som kan gå fel i ens vardag och som surar ner ens tillvaro till den milda grad att man tappar all lust att göra något mer den dagen.
Varför bara fyra saker?
Jag kunde bara komma på fyra saker. Först på listan:
#4 Att ramla omkull.
Är mycket vanligt vintertid. Omständigheter som råder är ofta blank-is som är täckt med nysnö. Man ser inte faran förrän det är försent, utan när man minst anar det tappar man fotfästet med högerfoten, sagda högerfot flyger okontrollerat upp i luften, efter följer snart vänsterfoten och innan man hinner förstå vad som händer så slår man huvudet i backen och sedan får man resten av sin kropp över sig. Detta händer naturligtvis oftast i samband med att man bär hem mat-kassar från affären, och då oftast när det är folk i närheten.
#3 Kortet fungerar inte i kassan.
Avdelningen pinsamt. Extremt jobbigt blir det om man dessutom råkar ut för #4 på vägen hem.
#2 Toalettpappret är slut.
Nöden har ingen lag, som man brukar säga och man hade osedvanligt bråttom in på toaletten och bemödade sig inte därför att kolla om det fanns toalettpapper kvar på rullen. Detta händer ofta i samband med diarré. När man sedan är på affären för att köpa nytt toalettpapper, efter att ha badat i citronsyra och skrubbat rent kroppen med stålborste, råkar man naturligtvis också ut för #3 och sedan #4 på vägen hem.
#1 Kaffet är slut.
Ingen plåga kan vara värre än det! Vad som helst men inte det! Det är lika bra att gå och lägga sig igen när det väl är fastslaget att det inte finns något kaffe hemma, och det är bra för att man kommer med största sannolikhet inte att kunna prestera något konstruktivt den dagen. Såvida inte söndertrasat porslin och sönderslagna möbler till följd av ett vredesutbrott på grund av abstinensbesvär räknas som något konstruktivt? Man rör ju på sig åtminstone!?
Vad man kan göra är att gå till affären och köpa mer kaffe, men då löper man ju givetvis risken för att drabbas av #3 och #4 igen och frågan är om det är värt det?
10
Forskare: ”Gluten ökar risken för diabetes”
Ulrika Engström skriver på svt.se/nyheter att ”Vitt bröd, välling och gröt kan vara förklaringen till varför så många svenskar drabbas av både diabetes typ 1 och glutenintolerans.”
Detta är oroande, åtminstone på ett personligt plan då i vart fall vitt bröd och gröt är stående inslag på min meny. Välling äter jag inte, dels för att jag varken är ett spädbarn eller en pensionär (för det är väl bara spädbarn och pensionärer som äter välling?) och dels för att jag tycker inte att välling smakar gott. Nu lär jag sannolikt drabbas av diabetes ändå av helt andra orsaker med tanke på min kanske något överdrivna konsumtion av läskedrycker i alla smaker, samt min förkärlek till enorma volymer kanelbullar, prinsesstårtor, andra bakverk och godis. Utöver detta så äter jag liksom majoriteten av befolkningen minst tre mål mat om dagen. Så kanske är det kört i åtminstone mitt fall, men det betyder ju inte att ni andra behöver kasta in handduken. Kanske den här artikeln hjälper.
Vargen – människans bästa vän?
Nu har ju jag redan skrivit en utförlig artikel på området, som naturligtvis vida överträffar den här, men om ni ändå känner att ni vill ha mer kött på benen; passa på och läs den här artikeln.
Musikaliskt engagemang förbättrar språket
”Barn som aktivt engagerar sig i musikundervisningen får ett bättre språk och lättare att lära sig läsa” så skriver Emelie Hedegärd på svt.se/nyheter.
Och detta bevisar väl mer eller mindre bara på att jag har haft rätt hela tiden. Visst är det lägligt när vetenskapen understöder ens underutvecklade föraningar. Mer musik åt folket!